SIA Aģentūra Lilit pērn teju divas reizes samazinājusi zaudējumus

28.08.2014 13:50:00
Žurnālu izdevēja SIA Aģentūra Lilit iesniegtajā gadā pārskatā teikts, ka pērn, apvienojot vienā uzņēmumā visu ar žurnālu Lilit, Cosmopolitan, FHM, GEO Latvijā un Igaunijā, Copes Lietas, Patron, Top Gear izdošanu, portālu www.cosmo.lv un www.copeslietas.lv uzturēšanu, kā arī veicot dažādus ar žurnālu izdevējdarbību saistītus pakalpojumus un korporatīvo izdevumu izdošanu, ir izdevies sasniegt vairāk nekā 2,662 milj. EUR apgrozījumu. Tiesa gan, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu uzņēmuma neto apgrozījums ir samazinājies par 14,1%.

Uzņēmuma vadība atzīst, ka nācies norakstīt zaudējumos iepriekšējā periodā izveidojušos uzkrājumus no šaubīgiem debitoriem, kas atspoguļojas uzņēmuma peļņas aprēķinā, 2013. gadu žurnālu izdevējs noslēdza ar 201,982 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem, kaut gan uzņēmuma pamatdarbība notikusi ar peļņu. Iepriekšējā finanšu gadā Lilit zaudējumi sasniedza 422,526 tūkst. EUR.

SIA Aģentūra Lilit meitas uzņēmums SIA Izdevniecība Lilita LAB izdod profesionālos žurnālus Latvijas Arhitektūra un Latvijas Būvniecība.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Aģentūra Lilit kapitāldaļas savā starpā dala astoņi uzņēmēji. Visvairāk uzņēmuma kapitāldaļu (20%) pieder Aivaram Rudzinskim. Aģentūras Lilit dibinātājam Gintam Muceniekam pieder 12,50% uzņēmuma kapitāldaļu, tāpat kā vēl pieciem dalībniekiem: Innai Kaņevskai, Allai Oboļevičai, Ilzei Ozolai, Allai Petropavlovskai un Vitālijam Suseklim. 5% Lilit kapitāldaļas pieder komercsabiedrībai ZGI fonds.

SIA Aģentūra Lilit dibināta 2011. gadā un uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 22,680 tūkst. EUR. Pērn žurnālu izdevniecība nodrošinājusi 65 darbavietas.