Reģistrēta komercķīla 11,797 milj. EUR vērtībā

08.09.2014 15:27:00
Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka reģistrēta komercķīla 11,797 milj. EUR vērtībā. Lursoft dati liecina, ka ķīlas devējs ir SIA Braslas Centrs, bet ņēmēja AS SEB banka. Par labu komercbankai uzņēmums ieķīlājis vērtspapīrus, obligācijas un citu līdzdalību kapitālsabiedrības kapitālā.

SIA Braslas Centrs nodarbojas ar nekustamo īpašumu iznomāšanu un apsaimniekošanu. Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 669,226 tūkst. EUR, kas ir par 26,2% vairāk nekā 2012. gadā. Pārskata gadu uzņēmums ir noslēdzis ar zaudējumiem 496,688 tūkst. EUR apmērā. Uzņēmuma vadība norāda, ka zaudējumi saistīti ne tikai ar norakstītajiem bezcerīgajiem debitoru parādiem un zemajām nomas maksām, bet arī ar veiktajiem ēkas rekonstrukcijas darbiem. 

SIA Braslas Centrs valde informē, ka kopumā situācija uzņēmumā nav salīdzināma ar dažiem iepriekšējiem gadiem. Pēdējā periodā uzņēmumu viennozīmīgi raksturo attīstība, kura balstās nomas maksu pieaugumā, nomnieku atgūtajā maksātspējā un nomāto telpu pieprasījuma pieaugumā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Braslas Centrs pieder SIA Dyaltos Capital. Savukārt uzņēmuma valdes loceklis ir Alvis Krasovskis. Uzņēmējam pieder kapitāldaļas 15 uzņēmumos, to strap arī 14,29% SIA Dyaltos Capital.