Domenikss peļņa pērn sarukusi 12 reizes

11.09.2014 10:56:00
SIA Domenikss ir Daimler AS Mercedes-Benz un Mitsubishi Fuso ģenerālpārstāvis Latvijā. Pieejamā gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, pērn par 22,2% pieaudzis uzņēmuma apgrozījums un aizvadītā gada laikā tika apgrozīti 45,557 milj. EUR. Domenikss vadība ievērojamo apgrozījuma kāpumu skaidro ar veiksmīgu piedalīšanos dažādos konkursos, kā arī ar tirgū vērojamo pieprasījuma pieaugumu atsevišķos segmentos no privātpersonām un uzņēmumiem.

Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar 12 reizes mazāku peļņu nekā 2012. gadā. Aizvadīta gada beigās uzņēmums noslēdza izlīgumu saistībā ar strīdu par zemes gabala attīstīšanu Salienā un pārdeva šo zemas gabalu ar zaudējumiem, kā rezultātā uzņēmuma peļņa pērn bija 56,082 tūkst. EUR.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka uzņēmuma dibinātāja 1997.gadā, vienīgā īpašniece un valdes priekšsēdētāja ir Benita Sadauska. Uzņēmējai pieder vēl pieci uzņēmumi: SIA Abrenes Real, SIA Baltijas Auto centrs, SIA Nākotnes parks, SIA B.S. īpašumi, SIA Domenikss Daugavpils, kā arī 70% kapitāldaļas SIA DS2 un SIA Starta līzings.