Latvijas dzelzceļš atzīmē savu 23. dzimšanas dienu

01.10.2014 14:33:00

Latvijas dzelzceļš šodien svin savu 23. dzimšanas dienu. Latvijas dzelzceļš ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijā apgrozījuma ziņā, kā arī pēc nodarbināto personu skaita uzņēmumā (pērn uzņēmumā strādājuši 7157 darbinieki). Gada pārskatā norādīts, ka 2013. gadā ar uzņēmuma infrastruktūru pārvadātas 55,8 milj. tonnas kravu, kā arī tika pārvadāti 19,8 milj. pasažieru.

Stāstot par attīstības iecerēm, Latvijas dzelzceļš norāda, ka kravu apkalpošanai ir jārada atbilstoša dzelzceļa infrastruktūra, tāpēc sadarbībā ar pārvadātājiem paredzēts optimizēt staciju un pieturas punktu skaitu un izvietojumu, un uzlabot pasažieru stacijas un pieturas punktus, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību, tai skaitā uzbūvēt paaugstinātās pasažieru platformas, kā arī pasažieru ērtībām stacijās un pieturas punktos paredzēts ierīkot pasažieru plūsmai atbilstošas informācijas iekārtas.

Viens no būtiskākajiem ilgtermiņa infrastruktūras attīstības projektiem ir galveno Austrumu-Rietumu koridora dzelzceļa maršrutu elektrifikācija.