Likvidēs Repšes izveidoto Mākslīgā intelekta fondu

26.11.2014 09:02:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar uzsākts Einara Repšes izveidotā nodibinājuma Mākslīgā intelekta fonds likvidācijas process. Nodibinājums reģistrēts pirms četriem gadiem ar mērķi veicināt Latvijas zinātnes, izglītības un ražošanas attīstību un paaugstināt Latvijas valsts konkurētspēju datorzinātņu, robotikas, mākslīgā intelekta un ar to saistīto inovāciju jomā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka pirmajā darbības gadā nodibinājums ziedojumos saņēmis 21,343 tūkst.EUR, bet jau nākamajā gadā summa desmitkāršojusies. Jānorāda, ka gan 2012., gan 2013.gadā ziedojumos saņemtās summas ievērojami samazinājušās.

Esošie dati rāda, ka patlaban politiķis un uzņēmējs ieņem valdes locekļa amatu partijā Latvijas attīstībai, kas pēdējās Saeimas vēlēšanās piedzīvoja neveiksmi, saņemot vien 0,89% vēlētāju balsu, kā arī ir biedrības Latvijas nākotnes forums dibinātājs. Latvijas nākotnes forums reģistrēts pirms diviem gadiem ar mērķi veicināt Latvijas izaugsmi un konkurētspēju. Jāteic, ka Latvijas nākotnes forumam ar ziedojumu piesaisti sokas ievērojami labāk nekā likvidējamajam Mākslīgā intelekta fondam. Pērn nodibinājums ziedojumos un dāvinājumos saņēmis 516,622 tūkst.EUR, lielāko ziedotāju vidū bijusi AS Baltic International Bank, SIA MODULS-RĪGA, SIA VELVE un Armands Garkāns.