Rīgas universālais termināls iesniedzis aizvadītā perioda pārskatu

09.12.2014 13:21:00

Gada pārskatu par aizvadīto pārskata periodu iesniedzis SIA Rīgas universālais termināls. Jānorāda, ka no šā gada augusta kravas iekraušanas un izkraušanas uzņēmums, kurā pagājušajā gadā strādājuši 208 darbinieki, pieder Singapūras Republikā reģistrētajam Portek International Private Limited.

Jāatzīmē arī, ka šā gada 24. janvārī tika pabeigta koncerna realizācija, pievienojot mātes sabiedrībai Rīgas universālais termināls divus meitas uzņēmumus - SIA BFT un SIA UT Komunālserviss.

Pārskata gadā Rīgas universālais termināls turpināja saglabāt vadošās pozīcijas ar koksni saistīto kravu pārkraušanā Rīgas brīvostā, kā arī nodrošināja vairāk nekā 20% īpatsvaru konteineru kravu apkalpošanā Rīgas brīvostā. Ņemot vērā to, ka uzņēmumam šis bija pirmais pilnais pārskata periods, tad iegūtos rādītājus ir grūti salīdzināt ar iepriekšējā pārskata periodu datiem. Rīgas universālā termināla vadība uzskata, ka aizvadītais pārskata periods mātes sabiedrībai bijis veiksmīgs, un tas noslēgts ar 2,298 mij.EUR peļņu un apgrozījumu, kas mērojams ar 11,087 milj.EUR. Koncerna kopējā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 2,347 milj.EUR, norāda Lursoft rīcībā esošā informācija.

Nākamajā periodā uzņēmuma vadība paredzējusi turpināt aktīvu darbību pie jaunu kravas veidu un klientu piesaistes ar diversifikācijas mērķi. Tāpat arī iecerēts uzlabot konteineru kravu apkalpošanas servisu, kā arī palielināt saldēto kravu un beramkravu pārkraušanas apjomus un efektivitāti.