Kūdras ieguves uzņēmuma PINDSTRUP LATVIA peļņa pērn augusi vairāk nekā divas reizes

07.01.2015 09:48:00
Kūdras ieguves, pārstrādes un eksporta uzņēmums SIA PINDSTRUP LATVIA iesniedzis aizvadītā gada pārskatu, ziņo Klientu Portfelis. Dāņu AS Pindstrup Modebrug piederošais PINDSTRUP LATVIA ir 1994. gada novembrī dibināts uzņēmums, kas iesniedzis nu jau savu 17 gada pārskatu, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Aplūkojot PINDSTRUP LATVIA iesniegtos finanšu datus, redzams, ka uzņēmuma peļņa pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, kad tas nopelnīja 1,798 milj.EUR, pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 3,814 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas. Kāpums vērojams arī kūdras ieguvēja neto apgrozījumā, kas aizvadītajā gadā sasniedz 44,787 milj.EUR. Pozitīvas izmaiņas skārušas arī uzņēmuma rentabilitāti, kas pērn sasniedza 11,22. Jānorāda, ka PINDSTRUP LATVIA pērn nodrošināja 479 darbavietas.

PINDSTRUP LATVIA vadība ziņo, ka, ņemot vērā labo kūdras ražu pērn, kūdras ieguves pašizmaksa būtiski samazinājās, kas turpretī negatīvi ietekmēja kūdras atlikumu vērtību, taču pozitīvi ietekmēs šī gada finanšu rādītājus.

Pie turpmākajiem attīstības plāniem PINDSTRUP LATVIA norāda gabalkūdras ražošanas attīstīšanu, ražošanas sortimenta pilnveidošanu un pārdošanas apjoma uz ārzemēm palielināšanu.