Litex-Riga pērn darbojies ar zaudējumiem

09.03.2015 09:02:00
Virsdrēbju ražotājs SIA Litex-Riga iesniedzis gada pārskatu par uzņēmuma darbību 2014. gadā. Uzņēmums patlaban pieder Valentīnai De Prendergastai, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Aplūkojot Litex-Riga iesniegto gada pārskatu, redzams, ka pērn uzņēmums apgrozīja 1,196 milj.EUR, un, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, apgrozījums samazinājās par teju trīs procentiem. Tā kā uzņēmums piedzīvoja apgrozījuma kritumu, tas gadu noslēdza ar zaudējumiem, kas mērojami ar 3,477 tūkst.EUR. Jānorāda, ka 2013. gadā ražošanas uzņēmums nopelnīja teju 12 tūkst.EUR.

Litex-Riga vadība norāda, ka pagājušajā gadā viens no uzņēmuma svarīgākajiem uzdevumiem bija turpināt tā darbību, neskatoties uz ievērojamu apjoma samazināšanos ražošanā. Jāatzīmē, ka uzņēmums pērn samazināja izdevumus un veica darbinieku reorganizāciju.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka 1992. gada nogalē dibinātais ražošanas uzņēmums šajā gadā plāno palielināt uzņēmuma apgrozījumu un piesaistīt jaunus partnerus, ko veiks, pateicoties iecerētajām investīcijām.