Apgāds Kontinents nākotnē raugās optimistiski

17.03.2015 12:25:00

Pārskatu par saimniecisko darbību 2014.gadā iesniedzis SIA Apgāds Kontinents, kurš norāda, ka aizvadītais gads finansiālā ziņā atbildis iepriekšējām prognozēm, jo, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju skaita kritumu, sarūk arī Latvijas grāmatu tirgus.

Pagājušajā gadā Apgāds Kontinents apgrozījis 561,887 tūkst.EUR, kas ir par nepilniem 10% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa samazinājusies vairāk nekā trīs reizes, sarūkot līdz 20,657 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Runājot par izdevniecības apgrozījuma dinamiku, uzņēmuma vadība norāda, ka tā lielā mērā atkarīga no tā, cik komerciāli veiksmīgi grāmatu hiti ir redakcijas portfelī. Tā, piemēram, 2012.un  2013.gadā šādi hiti bijuši „Greja piecdesmit norkāsu” triloģija un Dena Brauna „Inferno”, savukārt pērn šādi hiti izdevniecības arhīvā nav bijuši, kas nesis sev līdzi arī apgrozījuma samazinājumu, savukārt peļņu ietekmējusi uzņēmuma darbinieku algu palielināšana.

2015.gadā Apgāds Kontinents raugās optimistiski, norādot, ka izdevniecības apgrozījumu pozitīvi ietekmējusi kinofilmas „Greja piecdesmit nokrāsas” pirmizrāde, tāpat arī uzņēmuma pozitīvu izaugsmi veicinās vairāku perspektīvu bestselleru izdošanas tiesības, kā arī pēdējos gados „iesaldētās” bērnu literatūras izdošana.

SIA Apgāds Kontinents reģistrēts 2001.gadā un pieder Oļegam Mihaļevičam un Jevgēnijai Iļjenkovai.