Aizvadītais gads Līvānu novada SIA Z-Light bijis apvīts izaicinājumiem

20.03.2015 09:28:00

Optisko šķiedru, to izstrādājumu un metāla detaļu ražotāja SIA Z-Light vadība atzīst, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis ļoti sarežģīts un izaicinājumiem apvīts. Gada pārskatā teikts, ka 2014.gada pirmais pusgads SIA Z-Light bijis izcils gan no ražošanas apjoma pieauguma, gan no peļņas viedokļa, taču to pašu diemžēl nevarot teikt par otro pusgadu, kura laikā neizdevās panākt līguma pagarināšanu ar uzņēmuma lielāko klientu. Šādu situāciju uzņēmuma vadība skaidro ar konkurences pieaugumu pārskata gadā un jaunu spēlētāju ienākšanu tirgū, kas savu tirgus daļu centušies palielināt ar dempinga cenu palīdzību. Šī iemesla dēļ SIA Z-Light ražošanas apjomi 2014.gadā kritušies no 5,32 milj.EUR pirmajā pusgadā uz 3,58 milj.EUR otrajā pusgadā.

Gada pārskatā pieejamie dati liecina, ka 2014.gadā SIA Z-Light apgrozījis 8,891 milj.EUR, kas ir par 3,09% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa saglabājusies 2013.gada līmenī. Pagājušo gadu ražotājs noslēdzis ar 2,204 milj.EUR lielu peļņu.

SIA Z-Light 2014.gada otrajā pusgadā pastiprinātu vērību pievērsis jaunu tehnoloģiju izstrādei, lai būtu iespējams samazināt esošo izstrādājumu ražošanas pašizmaksas un tirgū ieviest jaunus produktus. Minētie pasākumi devuši labus panākumus un ļauj uzņēmumam 2015.gada virzienā raudzīties ar lielāku optimismu.

Lursoft esošā informācija liecina, ka 2004.gadā reģistrētais SIA Z-Light pēc apgrozījuma apjoma ir viens no lielākajiem Līvānu novada uzņēmumiem.