Jaunpils Pienotava 2014. gadā strādājusi ar 126,152 tūkst.EUR peļņu

02.04.2015 13:32:00
Piena pārstrādes uzņēmums AS Jaunpils Pienotava iesniedzis pārskatu par tā finanšu darbību 2014. gadā.

Jaunpils Pienotavas vadība norāda, ka zināmu satricinājumu pienotavas darbībā izraisīja Krievijas noteiktais aizliegums piena produktu ievešanai no Eiropas Savienības valstīm. Krievija bija pienotavas lielākais eksporta tirgus, kura iekarošanai bija veltīti vairāk nekā desmit gadi. Līdz ar to uzņēmums pērn aktivizēja darbu, lai palielinātu vietējā tirgus daļu, kā arī, lai meklētu jaunus eksporta tirgus.

Uzņēmuma iesniegtais 2014. gada pārskats liecina par to, ka, neskatoties uz radušajām grūtībām, pagājušo gadu Jaunpils Pienotava noslēdza ar 9,501 milj.EUR apgrozījumu, kas ir par 17,5% vairāk nekā 2013. gadā. Arī uzņēmuma peļņa ievērojami pieauga līdz 126,152 tūkst.EUR.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka šajā gadā Jaunpils Pienotava veiksmīgi pabeigs plānotās investīcijas, palielināsies lielākas rentabilitātes produktu pārdošanas apjomi, turpināsies darbs esošajos tirgos, kā arī tiks apgūti jauni eksporta tirgi. Šajā gadā LAD projekta ietvaros, kura īstenošanai uzņēmums investēs 600 tūkst.EUR, tiks palielinātas biezpiena un skābā krējuma ražošanas jaudas, kā arī uzstādīta līnija Pasta Fillata tipa sieru ražošanai.