Tavex neto apgrozījums pērn sarucis par aptuveni 30%

09.04.2015 13:12:00

SIA Tavex pamatdarbība ir valūtas maiņa un investīciju zelta pirkšana un pārdošana, kā arī zelta izstrādājumu iepirkšana Latvijā. Pagājušajā gadā Tavex galvenais mērķis valūtas maiņas nozarē bija adaptēties jaunajiem tirgus apstākļiem saistībā ar valūtas maiņu Latvijā, noturēt vai palielināt tirgus daļu, kā arī paplašināt valūtu piedāvājumu klientiem.

2014. gadā Tavex filiālēs skaidrā naudā veikto valūtas maiņas darījumu kopējais apjoms bija vairāk kā 135 milj.EUR. Jānorāda, ka pērn uzņēmums ne tikai saglabāja līdera pozīciju, bet arī palielināja tirgus daļu no 20% līdz 28,3%.

Pagājušajā gadā par aptuveni 30% samazinājās Tavex neto apgrozījums, kas saruka līdz 12,058 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 440,245 tūkst.EUR. 2014. gadā Tavex rentabilitātes rādītājs sasniedza 13,36. 

Tavex vadība norāda, ka šajā gadā uzņēmuma galvenais mērķis ir pacelt pakalpojumu sniegšanu uz kvalitatīvi augstāku līmeni, ieviešot jaunu uzņēmuma mājas lapu, kas spētu nodrošināt klientiem visas nepieciešamās informācijas pieejamību tiešsaitē. Uzņēmums arī ieplānojis aktīvas reklāmas kampaņas un sadarbību ar tūrisma aģentūrām.