Datakom veiksmīgi aizvadījis savu 20. darbības gadu

14.04.2015 09:46:00
SIA Datakom veiksmīgi aizvadījis jau 20. uzņēmuma darbības gadu, par ko liecina iesniegtais gada pārskats. Datakom pamatdarbības veids ir datortehnikas ražošana, tirdzniecība, uzturēšana, programmatūras izstrāde un informācijas sistēmu integrēšana.

Pagājušajā gadā uzņēmums uzvarēja daudzos nozīmīgos konkursos par datortehnikas piegādi, veica programmatūras sistēmu izstrādi, turpināja attīstīt savus programmatūras produktus, kā arī attīstīja sniegtos servisa atbalsta pakalpojumus. Vadība norāda, ka pērn tika turpināts darbs arī ar ārvalstu tirgiem.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka 2014. gadā Datakom neto apgrozījums bija 11,001 milj.EUR, turpretī uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija mērojama ar 737,097 tūkst.EUR. 

2015. gadā uzņēmuma vadība paredz nelielu apgrozījuma kāpumu, kas varētu būt 5% apmērā. Peļņas rādītājus paredzēts noturēt esošajā līmenī, t.i., aptuveni 700 tūkst.EUR. Tāpat uzņēmums šogad plāno palielināt kopējo uzņēmumu kapacitāti, uzlabojot iekšējos procesus un darba efektivitāti.