Euroaptieka pērn darbojusies ar 1,527 milj.EUR lielu peļņu

21.04.2015 10:51:00

12. gada pārskatu iesniegusi zāļu un higiēnas preču tirgotāja SIA Euroaptieka, kas ir 2001. gada augustā dibināts uzņēmums. Jāatzīmē, ka uzņēmums nodarbojas arī ar aptieku tīkla darbības nodrošināšanu un apkalpošanu, sniedzot radniecīgām sabiedrībām telpu, inventāra un pamatlīdzekļu nomas, kā arī administrācijas pakalpojumus.


Aizvadītajā gadā uzņēmums izvērsa savu darbību, nomājot un iekārtojot tirdzniecības vietas, iegādājoties aptieku inventāru un nepieciešamo aprīkojumu. Vairumtirgotāja finanšu resursi ir daļēji novirzīti šim mērķim, bet uzņēmuma vadība plāno, ka, sekojot noteiktai stratēģijai, investīcijas sāks atmaksāties jau tuvāko gadu laikā.


Jānorāda, ka aizvadītajā pārskata gadā neto apgrozījums palielinājās līdz 32,690 milj.EUR. Pērn kāpa arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sastādīja 1,527 milj.EUR. Pozitīvas izmaiņas vērojamas arī Euroaptiekas rentabilitātes rādītājā, kas pērn sasniedza 18,31. Uzņēmums 2014. gadā nodrošināja 59 darbavietas, rāda Lursoft rīcībā esošā informācija.


Jānorāda, ka kopējie Euroaptiekas veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā pērn sasniedza jau 2,388 milj.EUR.