Getliņi EKO ieņēmumi no dārzeņu audzēšanas pērn auguši par 83%

29.04.2015 10:01:00

Aizvadītajā gadā SIA Getliņi EKO aktīvi strādājis pie ieņēmumu palielināšanas gan atkritumu pieņemšanas, gan enerģētikas jomās. Kā norāda uzņēmums, pārskata gadā tā neto apgrozījums no pamatdarbības palielinājies par 3%, savukārt ieņēmumi no elektroenerģijas pārdošanas samazinājušies par 3%, jo veiktas izmaiņas attiecīgajā likumdošanā un valsts atbalsta aprēķinā elektrības cenu formulā. SIA Getliņi EKO saražojis 15,187 tūkst. m3 biogāzes un 34,863 tūkst.kWh elektrības, kuras lielākā daļa realizēta VAS Latvenergo. SIA Getliņi EKO vadība skaidro, ka pēc saražotā apjoma 2014.gads uzņēmumam bijis viens no veiksmīgākajiem biogāzes savākšanas un elektroenerģijas ražošanas ziņā.

Uzņēmuma ieņēmumus no dārzeņa audzēšanas pagājušajā gadā veidojuši 789,055 tūkst.EUR, kas ir par 83% vairāk nekā pirms gada.

2014.gadā SIA Getliņi EKO apgrozījuši 11,903 milj.EUR, kas, salīdzinot ar 2013.gadu, ir pieaugums par 3,45%, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 15,367 tūkst.EUR. Valsts ieņēmumu dienesta sniegtā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā SIA Getliņi EKO nodokļu maksājumos valsts budžetā samaksājis 6,473 milj.EUR.

Plānojot SIA Getliņi EKO turpmāko attīstību, uzņēmuma vadība norāda, ka panāktais progress ļauj plānot stabilu uzņēmuma darbību un attīstību turpmākajos gados. Problēmas un apgrozījuma samazinājumu nākotnē varētu radīt nenoteiktība elektrības iepirkuma cenu noteikšanā, kā arī valsts atbalsta samazinājums elektrības ražotājiem, savukārt peļņas samazinājumu nākotnē noteiks pieaugošās amortizācijas izmaksas un elektromotoru kapitālo remontu izmaksas.