70% no Mežrozes apgrozījuma pērn nodrošinājusi produkcijas realizācija Eiropas Savienības valstīs

06.05.2015 11:49:00

Pagājušajā gadā, gluži tāpat kā aizpērn, SIA Mežroze galvenais attīstības virziens bijis jauna konkurētspējīga preču sortimenta izstrādāšana, liecina gada pārskatā publicētā informācija. Lai realizētu minēto uzdevumu, SIA Mežroze veikusi iekārtu modernizāciju, vecās iekārtas nomainot pret jaunām, kas ļāvis paplašināt ražošanas iespējas. Ar mērķi samazināt ražošanas izmaksas, uzņēmums veicis arī ēku, būvju, iekārtu un inženiertīklu remontu, kā arī strādājošā personāla apmācību.

2014.gadā SIA Mežroze savu produkciju realizējusi Zviedrijā, Norvēģijā, Austrijā, Lietuvā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī, ņemot vērā ražojamā sortimenta maiņu, palielinājusies preču realizācija Somijā. Tiesa gan, piedāvātās produkcijas cenas palikušas nemainīgas, jo Āzijas valstu dempinga politika nav ļāvusi palielināt cenas, jo nākotnē tas varētu nest pieprasījuma kritumu pēc uzņēmuma ražotās preces.

2014.gadā SIA Mežroze apgrozījusi 10,943 milj.EUR, kas ir par 20,90% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa samazinājusies līdz 138,347 tūkst.EUR. Teju 70% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma pagājušajā gadā veidojusi produkcijas realizācija Eiropas Savienībā, savukārt vēl 19,37% nodrošinājusi Latvijā pārdotā produkcija.