SIA British American Tobacco Latvia turpinājis strādāt ar zaudējumiem

12.05.2015 09:38:00

SIA British American Tobacco Latvia iesniegusi gada pārskatu par uzņēmuma finanšu darbību 2014. gadā. Jānorāda, ka 2013. gadā uzņēmums ievērojami mainīja savu darbības veidu, pārtraucot tabakas preču importēšanu un izplatīšanu, kā rezultātā pērnā gada finanšu rezultāts ievērojami pasliktinājās.


Pagājušajā gadā British American Tobacco Latvia turpināja darboties ar zaudējumiem, kas sastādīja jau 653,538 tūkst.EUR. Jānorāda, ka, salīdzinājumā ar 2014. gadu, pērn zaudējumi palielinājas vairāk nekā trīs reizes. Līdz ar zaudējumu kāpumu saruka arī neto apgrozījums, kas sastādīja vien 2,007 milj.EUR. Jāatzīmē, ka iepriekšējā pārskata periodā uzņēmums apgrozīja 31,022 milj.EUR.


Uzņēmuma vadība norāda, ka uzņēmuma biznesa modeļa maiņai turpmāk būtu jānes peļņa un vienreizējās izmaksas neatkārtosies turpmākajos darbības gados. British American Tobacco Latvia jaunais biznesa modelis nodrošina zemākas saimnieciskās darbības izmaksas un palielinās uzņēmuma patieso vērtību. Uzņēmums plāno turpināt jauno darbības modeli, liekot uzsvaru uz sadarbību ar tirdzniecības partneriem, pakalpojumu portfeli un trešo pušu vadību, kā arī darbinieku profesionālo izaugsmi.