Metrum 2014. gadā radušies zaudējumi 53,462 tūkst.EUR apmērā

12.05.2015 11:34:00

SIA Metrum iesniedzis gada pārskatu par tā saimniecisko darbību 2014. gadā, kas bija jau 17. uzņēmuma darbības gads. Jānorāda, ka Metrum pamatdarbības veids ir visa veida mērniecības, telpiskās plānošanas un fotogrammetrijas pakalpojumu sniegšana.


Pagājušajā gadā Metrum turpināja darbu pie pamatdarbības virzienu attīstības, pasūtījumu piesaistes un tirgus daļas palielināšanas. Uzņēmuma vadība norāda, ka 2014. gadā vidējais mērniecības pakalpojumu tirgus raksturojams kā stabils. Jānorāda, ka pērn uzņēmums fotogrammetrijas pakalpojumu eksporta jomā uzsāka nozīmīga mežu kartēšanas projekta izstrādi Krievijai, kā arī uzņēmums tupina sniegt pakalpojumus citām NVS valstīm.


Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats liecina par to, ka Metrum neto apgrozījums 2014. gadā samazinājās līdz 2,451 milj.EUR. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 53,462 tūkst.EUR apmērā. Metrum vadība norāda, ka tie radušies saistībā ar investīcijām Krievijas tirgus izpētē un pilotprojektu īstenošanu tajā.


2015. gadā uzņēmuma vadība paredz kāpināt tirgus daļu visās savās darbības jomās un palielināt apgrozījumu no eksporta pakalpojumiem jaunos pakalpojumu realizācijas tirgos. Metrum vadība plāno kopējā apgrozījuma pieaugumu 15% apmērā.