Valmiermuižas alus neto apgrozījums pieaudzis par 36%

13.05.2015 09:36:00

Desmito gada pārskatu iesniedzis 2005. gada vasarā dibinātais alus ražotājs un vairumtirgotājs SIA Valmiermuižas alus. Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka Valmiermuižas alus ir SIA Valmiermuižas ieguldījumu Fondam piederošs uzņēmums.


Pagājušajā gadā Valmiermuižas alus turpināja veiksmīgi attīstīties, piedāvājot augstākās kvalitātes nepasterizēto alu, alus kokteili un bezalkoholiskos dzērienus. 2014. gadā uzņēmums nodrošināja visa izbrūvētā apjoma pārdošanu Latvijā vasaras sezonā, kā arī izdevās palielināt alus eksportu uz Igauniju.


Aizvadītajā pārskata gadā alus ražotāja neto apgrozījums, salīdzinot ar 2013. gadu, palielinājās par 36% un sasniedza 3,387 milj.EUR.


Nākamajā darbības gadā alus darītava plāno piedāvāt augstākās kvalitātes nepasterizēto alu gardēžiem, kā arī uzsākt jaunu produktu tirdzniecību, piedāvājot gan jaunas alus garšas, gan bezalkoholiskos zelterus un iesala dzērienus. Starp uzņēmuma prioritātēm ietilpst sadarbības ar bāru un restorānu klientiem Latvijā stiprināšana, eksporta attīstīšana uz Igauniju un Zviedriju, kā arī bezalkoholiskos dzērienu attīstīšana sadarbībā ar Latvijas zemniekiem.