Latvijas tirgotāju kooperācija AIBE pērn palielinājusi savu apgrozījumu

22.05.2015 13:54:00

Latvijas tirgotāju kooperācija AIBE veiksmīgi aizvadījusi savu jau 12. saimnieciskās darbības gadu. Jāatzīmē, ka AIBE ir lielākā neatkarīgo tirgotāju apvienība Baltijas valstīs, kas apvieno 354 uzņēmējus (mazumtirgotājus, vairumtirgotājus, ražotājus), kuri pārvalda vairāk nekā tūkstoš veikalus.


2002. gada vasarā dibinātā uzņēmuma iesniegtais gada pārskats norāda, ka uzņēmuma neto apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2013. gadu, pieaudzis par aptuveni 8%. Lursoft dati rāda, ka Latvijas tirgotāju kooperācija AIBE 2014. gadā apgrozījusi 19,053 milj.EUR, savukārt teju trīs reizes aizvadītajā gadā palielinājās uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza jau 340,456 tūkst.EUR. Pērn pozitīvas izmaiņas redzamas arī Latvijas tirgotāju kooperācijas AIBE rentabilitātes rādītājā, kas pakāpās līdz 8,64.


Latvijas tirgotāju kooperācijas AIBE vadība norāda, ka 2015. gadā uzņēmuma prioritāte būs loģistikas centra attīstīšana un AIBE tīkla paplašināšana, nepārtraukts darbs jaunu piegādātāju piesaistē, preču sortimenta paplašināšana. Tāpat tiek plānots apvienot preču sortimenta datu bāzi, lai optimizētu preču pieņemšanas, pārdošanas un norakstīšanas darbus mazumtirdzniecības veikalu tīklā.