New Rosme pērno gadu aizvadījusi ar zaudējumiem

12.06.2015 09:40:00

Viens no lielākajiem sieviešu apakšveļas ražotājiem Baltijas valstīs SIA New Rosme aizvadījis savu 19. saimnieciskās darbības gadu.


Aizvadītais gads uzņēmumam bija īpaši aktīvs un bagāts ar dažādiem attīstības pagriezieniem, kas saistīti ar noieta tirgu pārpozicionēšanu no Krievijas un Ukrainas uz Eiropas Savienības valstu tirgiem. New Rosme pērn turpināja savu un franšīzes veikalu atvēršanu Baltijas valstīs un jaunajos tirgos. Jānorāda, ka uzņēmums pērn, ņemot vērā augstās ražošanas izmaksas, pieņēma lēmumu par ražotnes slēgšanu Tallinā, pārceļot ražošanas jaudas Linettes produktu ražošanai uz Rīgas ražotni.


2014. gadā New Rosme finanšu rādītāji piedzīvoja ievērojamu kritumu. Salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, pērn par aptuveni 20% saruka New Rosme apgrozījums, kas gada nogalē bija vien 7,558 milj.EUR. Pagājušajā gadā uzņēmums iekļuva 743,449 tūkst.EUR lielos zaudējumos, savukārt 2013. gadā tā peļņa bija mērojama ar 136,009 tūkst.EUR. Ievērojami samazinājās arī New Rosme rentabilitātes rādītājs, kas gada nogalē bija ar negatīvu iezīmi, t.i., -12,35.


New Rosme vadība norāda, ka 2015. gadā uzņēmums plāno veicināt turpmāko izaugsmi un attīstību, kā arī sasniegt biznesa mērķi - turpmāku pieaugumu Eiropas Savienības tirgū, kā arī eksporta tirgos ārpus Eiropas Savienības. Uzņēmums jau šā gada sākumā ir uzsācis veikalu tīkla atvēršanu Lietuvas tirgū, kā realizācijai ir dibināts meitas uzņēmums UAB NEW ROSME Lithuania.