Olainfarm šogad plāno samazināt aptieku tīkla paplašināšanas tempus

19.06.2015 09:16:00

Gada pārskatu par uzņēmu saimniecisko darbību 2014. gadā iesniegusi AS Olainfarm.
Vadības ziņojumā norādīts, ka aizvadītajā gadā uzņēmumā un tā koncernā ir notikušas vairākas izmaiņas, tostarp kopš pagājušā gada augusta Olainfarm pieder 96,69% Latvijas lielākā uztura bagātinātāju ražotāja SIA Silvanols kapitāldaļas, kā arī pērnā gada decembrī Kirgizstānā ir nodibināts meitas uzņēmums Olainfarm Azija.
Pagājušajā gadā Olainfarm apgrozīja 81,625 milj.EUR, savukārt koncerna kopējais apgrozījums bija 93,654 milj.EUR. 2014. gadu koncerns noslēdza ar 12,237 milj.EUR peļņu, turpretim mātes uzņēmums pārskata gadā nopelnīja 11,434 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas.

 

2014.gadā turpinājuši pieaugt koncerna realizācijas apjomi visos tā galvenajos noieta tirgos, izņemot Kazahstānu, Lielbritāniju un Uzbekistānu, kurā samazinājās par attiecīgi 32%, 32% un 11%. Visstraujākais realizācijas pieaugums pērn sasniegts Polijā, kurā tā pieauga par 434%, un Nīderlandē, uz kuru tika sūtīta PVO prettuberkolozes programmai paredzētā produkcija.
Olainfarm vadība norāda, ka 2015.gadā un turpmākajos gados uzņēmums plāno turpināt iesākto darbu jaunu produktu ieviešanā, esošo produktu līniju paplašināšanā un jaunu tirgu apgūšanā, papildinot to ar sadarbību ar citiem ražotājiem produkcijas izplatīšanā. Jau tuvākajā laikā uzņēmums plāno uzsākt savas produkcijas realizāciju Mongolijā un Serbijā. Jāpiebilst, ka Olainfarm turpina samazināt tam piederošā aptieku tīkla paplašināšanas tempus, un 2015. gadā plāno pievienot tikai dažas aptiekas.
Olainfarm un tā koncerns ir viena no lielākajām farmaceitisko uzņēmumu grupām Latvijā ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd Olainfarm produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm.