Aizvadītajā gadā NP Foods ieviesis 244 jaunus produktus

11.08.2015 14:45:00

SIA NP Foods iesniedzis gada pārskatu par tā saimniecisko darbību 2014. gadā.


Aizvadītajā gadā NP Foods iekļuva 1,215 milj.EUR lielos zaudējumos, kas radās, jo uzņēmumam nācās saskarties ar trešo personu negodīgu rīcību. Jāpiebilst, ka uzņēmums iepriekšējos darbības gadus aizvadīja ar peļņu, kas 2013. gadā sasniedza pat 1,107 milj.EUR. NP Foods neto apgrozījums pagājušajā gadā palielinājās līdz 70,824 milj.EUR. Jāatzīmē, ka šis ir otrs augstākais apgrozījuma rādītājs kopš tā dibināšanas 2009. gada martā. Uzņēmums 2014. gadā bija darba devējs 183 darbiniekiem.


Aizvadītajā gadā NP Foods ieviesa 244 jaunus produktus, no kuriem 50 bija produkt ar privātajām preču zīmēm. Produktu konkurētspējas paaugstināšanai uzņēmums pērn veica ieguldījumus vairākās jaunās iekārtās pildītās produkcijas ražošanai, iegādājās jaunu etiķētāju un izveidoja trīs jaunus PET pudeļu formātus.


Jānorāda, ka NP Foods dibināja, lai spēcinātu pārstāvēto uzņēmumu pozīcijas Baltijas valstu tirgos, kā arī, lai samazinātu savstarpēji pārklājošos ikdienas funkciju skaitu, koncentrējot visas uzņēmuma biznesa vadības un administratīvās funkcijas vienuviet. NP Foods uzņēmumi Latvijā ir AS Laima, AS Staburadze, AS Gutta, SIA Staburadzes konditoreja, SIA NP Logistics, SIA Saldumu tirdzniecība un SIA Detante.