BILLERUDKORSNAS LATVIA pēdējo gadu laikā zemākie finanšu rādītāji

16.03.2016 13:06:00

SIA BILLERUDKORSNAS LATVIA iesniegusi gada pārskatu par tās darbību 2015. gadā. Jānorāda, ka uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir meža izstrāde, koksnes atkritumu pārstrāde, biokurināmā ražošana, kā arī meža augsnes sagatavošana.

Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka aizvadītajā gadā BILLERUDKORSNAS LATVIA neto apgrozījums bija 46,365 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas sastādīja 312,439 tūkst.EUR. Jānorāda, ka, salīdzinājumā ar 2014. gadu, pērn uzņēmuma apgrozījums saruka par 25,1%, bet peļņa vairāk nekā trīs reizes. Šie bija zemākie apgrozījuma un peļņas rādītāji pēdējo piecu gadu laikā. Uzņēmuma vadība norāda, ka finanšu rādītājus ietekmēja saistītā uzņēmuma papīrmalkas piegāžu apjoma kritums par 29%. Tāpat arī BILLERUDKORSNAS LATVIA rezultātu negatīvi ietekmēja papīrmalkas cenu kritums un jaunie debitori.

Lursoft, analizējot BILLERUDKORSNAS LATVIA finanšu rādītājus, pagājušajā gadā tam piešķīra 4,1 reitinga punktu.

Jāpiebilst, ka 1993. gada martā dibinātais BILLERUDKORSNAS LATVIA ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.