RĪGAS KRĒSLU FABRIKA pērn apgrozījumu saglabājusi 2014. gada līmenī

17.03.2016 14:15:00

Iesniegts gada pārskats par SIA RĪGAS KRĒSLU FABRIKA darbību 2015. gadā. Jānorāda, ka aizvadītais gads bija jau 16. sabiedrības saimnieciskās darbības gads.

Neskatoties uz konkurenci mēbeļu tirgū un vispārējo ekonomisko situāciju, RĪGAS KRĒSLU FABRIKA apgrozījums ir palicis aptuveni iepriekšējā gada līmenī, t.i., 2,586 milj.EUR. Pērno gadu uzņēmums aizvadīja ar peļņu, kas mērojama ar 174,392 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Jāatzīmē, ka uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā sasniedza 23,41, savukārt likviditāte bija 3,02.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2015. gadā RĪGAS KRĒSLU FABRIKA paplašināja ražoto krēslu modeļu piedāvājumu un pilnveidoja ražošanas tehnoloģijas. To īstenoja ieguldījumi tehnoloģisko iekārtu iegādē, jaunu tehnoloģiskos procesu apgūšana un jaunu produktu dizaina un tehnoloģijas izstrāde. Iepriekš minētais arī nodrošināja preču virzību starptautiskajā tirgū, kā rezultātā uzņēmums produkciju realizēja ārpus Latvijas.

 

Šajā gadā sabiedrība turpmāko attīstību saista ar jaunu produktu izstrādi un mūsdienīgu krēslu modeļu modifikāciju ieviešanu ražošanā, kā arī krēslu realizācijas paplašināšanu ārpus latvijas.