Fazer Latvija apgrozījums pērn audzis par 28,6%

08.04.2016 14:06:00

Maizes un konditorejas produktu ražotājs SIA Fazer Latvija savā jaunākajā gada pārskatā ziņo, ka pērn uzņēmuma rentabilitātes rādītāji, salīdzinot ar 2014.gadu, ievērojami uzlabojušies. Saskaņā ar AC Nielsen pētījuma datiem, uzņēmuma tirgus daļa palielinājusies par 1,6%, sasniedzot 17%.

2015.gadā SIA Fazer Latvija apgrozījums palielinājies par 28,6%, sasniedzot 21,59 milj.EUR, savukārt zaudējumi sarukuši teju 10 reizes, samazinoties līdz 43,3 tūkst.EUR. No uzņēmuma kopējā apgrozījuma 57,7% veidojuši ieņēmumi no maizes, miltu konditorejas produktu un saldumu tirdzniecības vietējā tirgū, bet atlikušo daļu – pārdošana pārējā Eiropas Savienības tirgū. Nodokļos valsts budžetā uzņēmums 2015.gadā samaksājis kopumā 2,12 milj.EUR.

Kā norāda SIA Fazer Latvija vadība, pērn galvenie uzņēmuma uzdevumi bijuši pabeigt 2014.gadā uzsākto ražošanas un loģistikas paplašināšanu, kā arī jaunas konditorejas izstrādājumu ražotnes uzbūvēšana, integrējot to esošajā infrastruktūrā. Pagājušajā gadā vienlaikus arī izveidota un ieviesta jauna, efektīva organizācijas struktūra un īstenotas apmācības un darbinieku kvalifikācijas celšanas programmas.

Kopumā 2015.gadā SIA Fazer Latvija attīstība, paplašinot esošo un uzbūvējot jaunu ražotni, investēti 4,58 milj.EUR un izveidotas 55 jaunas darba vietas. 2015.gada beigās uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 315 strādājošos.

Šogad uzņēmums iecerējis pilnībā pabeigt iepriekšējos gados sāktos paplašināšanas un efektivitātes paaugstināšanas projektus ražošanā, vienlaikus turpinot produkta portfeļa attīstību un jaunu produktu ieviešanu tirgū, nostiprinot līderpozīcijas segmentos ar pievienoto vērtību. Gada otrajā pusē uzņēmums plāno uzsākt konditorejas izstrādājumu tirdzniecību vietējā un pārējo Baltijas valstu tirgos.