Lux Express Latvia pērn notikusi ieņēmumu un izdevumu struktūras maiņa

11.04.2016 10:36:00

SIA Lux Express Latvia, kas nodrošina starptautiskos pasažieru parvadājumus ar autobusiem, iesniedzis gada pārskatu par tā darbību 2015. gadā.

Lux Express Latvia vadība savā ziņojumā norādījusi, ka kopš 2015. gada ir notikusi ieņēmumu un izdevumu struktūras maiņa. Ieņēmumus par reisu veikšanu un izdevumus, kas saistīti ar autobusu uzturēšanu un apgādi, pārņēmis mātes uzņēmums AS Lux Express Estonia.

Ņemot vērā iepriekš minēto, salīdzinot ar 2014. gadu, uzņēmuma neto apgrozījums, kas bija 1,522 milj.EUR, samazinājās vairāk nekā divas reizes. Jānorāda, ka pērno gadu Lux Express Latvia aizvadīja ar 410 EUR lieliem zaudējumiem, savukārt 2014. gadā tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 81,996 tūkst.EUR. Lux Express Latvia 2015. gadā bija darba devējs vidēji 83 darbiniekiem.

Latvijas ekonomiskā situācija, kā arī iedzīvotāju pirktspēja nemazina iedzīvotāju apņemšanos ceļot, tomēr, salīdzinot ar citiem gadiem, ceļotāji arvien vairāk Latvijā un Baltijā kā tūrisma galamērķi izvēlas tuvākās kaimiņvalstis, liecina Lux Express veiktā pētījuma dati. Uzņēmuma vadība norāda, ka šādas ceļojumu paradumu izmaiņas kopumā pozitīvi ietekmē uzņēmuma darbību.