TETRA PAK uzrāda pēdējo gadu laikā labākos finanšu rādītājus

13.04.2016 12:59:00

SIA TETRA PAK 2015. gadā piedzīvojusi finanšu rādītāju kāpumu, kā norādīts uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka 2015. gadā TETRA PAK apgrozīja 22,761 milj.EUR, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir pieaudzis par 4,9%. Jāpiebilst, ka šis ir augstākais apgrozījuma rādītājs pēdējo piecu gadu laikā. Tāpat pērn 28,3% apmēra pieauga uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniedza 424,745 tūkst.EUR. TETRA PAK rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā bija 4,14, bet tā likviditāte sasniedza 1,02.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka TETRA PAK saimnieciskā darbība pārskata gadā bijusi veiksmīga, un nākotnē uzņēmums plāno paplašināt savu darbību, palielinot jaunu preču pārdošanas apjomus un Baltijas valstīs piesaistot jaunus klientus. Lai saglabātu piedāvāto preču un pakalpojumu augsto kvalitāti, TETRA PAK arī nākotnē turpinās ieguldīt savu darbinieku profesionālajā apmācībā un uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmas attīstīšanā.

Jāatzīmē, ka 1991. gada nogalē dibinātā TETRA PAK pamatdarbība ir šķidro pārtikas produktu iepakojuma materiāla, pārtikas produktu ražošanas un iepakošanas iekārtu un to rezerves daļu pārdošana, kā arī iekārtu tehniskās apkopes veikšana. Uzņēmuma klienti ir Baltijas valstu vadošie piena pārstrādātāji, siera un saldējuma ražotāji, kā arī sulu un atspirdzinošo dzērienu ražotāji.