SMILTENES PIENS pērn aktīvi strādājis pie uzņēmuma attīstības

27.04.2016 13:38:00

Piena parstrādātājs un siera ražotājs AS SMILTENES PIENS 2015. gadā piedzīvojis finanšu rādītāju kritumu, rāda iesniegtajā gada pārskatā atrodamā informācija.

Aizvadītais gads SMILTENES PIENS noslēdzies ar 669,873 tūkst.EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas, savukārt 2014. gadā uzņēmuma peļņa pārsniedza 700 tūkst.EUR. Sabiedrības neto apgrozījums, salīdzinot ar 2014. gadu, samazinājās par 4,3% un sasniedza 15,853 milj.EUR. Jānorāda, ka izejvielas iepirkuma apjoms pērn bija 32,67 tūkst.tonnu, kas ir 2,9% pieaugums pret 2014. gadu. Tāpat arī pozitīvas izmaiņas vērojamas biezpiena ražošanas apjomā, kas pieaudzis par 48% un biezpiena desertu ražošanā un realizācijā, kas palielinājās par 65%.

Uzņēmuma vadība norāda, ka SMILTENES PIENS pērn nomainījis siera ražošanas iekārtas un iekārtas Mocarellas siera ražošanai, kā arī konteinerus siera nogatavināšanai, autoiekrāvēju un ieviesis modernu aprīkojumu mikrobioloģiskajai laboratorijai. Uzsākta un veiksmīgi turpinās Pasta Filata grupas siera ražošana un realizācija. Jāatzīmē, ka kopš pērnā gada uzņēmums klientiem piedāvā četras jaunas biezpiena tortes, divas no tām ar preču zīmi “Pure chocolate”, un ir izstrādāti jauni produkti ar preču zīmi “Piena spēks”.

Šajā gadā SMILTENES PIENS paredz noturēt tāda paša līmeņa apgrozījumu, jo produkcijas cenas gada sākumā ir samazinājušās. Tāpat arī darbs turpināsies pie jaunu produktu izstrādes un produktu sortimenta optimizācijas. Plānots palielināt sabiedrības produkcijas eksporta apjomu līdz 10% no kopējā apgrozījuma. Lai palielinātu eksporta tirgu, paredzēts ieviest kvalitātes vadības sistēmu IFS.