Baltic Restaurants Latvia apgrozījums pērn pieaudzis par 20,4%

28.04.2016 10:24:00

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA Baltic Restaurants Latvia iesniedzis gada pārskatu ar tā 2015. gada finanšu rādītājiem.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka Baltic Restaurants Latvia neto apgrozījums pērn sasniedza 11,689 milj.EUR, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija mērojama ar 336,005 tūkst.EUR. Ēdināšanas uzņēmuma rentabilitāte pērn samazinājās līdz 10,37, bet tā likviditāte bija 1,57. Jānorāda, ka uzņēmums pārskata gadā bija darba devējs vidēji 531 darbiniekam, bet tā veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 2,600 milj.EUR.

Aizvadītajā gadā Baltic Restaurants Latvia turpināja dinamisku izaugsmi, palielinot apgrozījumu par 20,4%, kas izdevās, pateicoties jaunu struktūrvienību atvēršanai, kā arī palielinot apgrozījumu jau esošajās. Jānorāda, ka 2015. gada laikā tika atvērtas kopumā 18 jaunas sabiedriskās ēdināšanas vietas, bet divas tika slēgtas, kā rezultātā sabiedrība gadu noslēdza ar 78 struktūrvienībām. Ņemot vērā to, ka jaunu struktūrvienību atvēršanai nepieciešami arī ievērojami ieguldījumi, sabiedrība pērn tiem novirzīja teju vienu miljonu eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka Baltic Restaurants Latvia plāno turpināt izaugsmi un attīstību, lai Latvijas sabiedriskās ēdināšanas tirgū nostiprinātu vadošo pozīciju. Šogad uzņēmums turpinās darbu pie procesu pilnveidošanas, standartizācijas un kvalitātes nostiprināšanas, kā arī pie apgrozījuma palielināšanas. Uzņēmuma vadība piebilst, ka šogad būtiski ir attīstīt un pilnveidot sadarbību ar grupas sabiedrību Igaunijā.