Tamro apgrozījums pērn sasniedza 92,621 milj.EUR

27.05.2016 09:20:00

SIA Tamro iesniedzis gada pārskatu par savu darbību laika periodā no 2015. gada februāra līdz 2016. gada janvārim.

Pārskata gadā Tamro nostiprināja sadarbību ar Latvijas klientiem – aptiekām un slimnīcām , kā arī par 3,4% palielināja savu apgrozījumu. Jānorāda, ka uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 92,621 milj.EUR, kas bija otrs augstākais pēdējo piecu gadu laikā. Tāpat pērn līdz 2,665 milj.EUR pieauga uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas. Tamro rentabilitātes rādītājs pārskata gadā pakāpās līdz 7,53, bet likviditāte samazinājās līdz 1,66. Vairumtirgotāja veiktie nodokļu maksājumi pērn sasniedza 6,452 milj.EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā redzams, ka pārskata gadā nedaudz samazinājusies uzņēmuma ietekme tirgū, jo vairāki lojālie neatkarīgie klienti konkurences spiediena un tirgus situācijas ietekmē pārdevuši savas aptiekas lielajām aptieku ķēdēm. Tomēr atlikušo klientu lojalitāte palielinājusies par vairāk nekā 9%, sasniedzot 76%.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka turpmāk galvenais uzdevums ir saglabāt klientu lojalitāti, nodrošinot atbilstošu sortimentu un apmierinot piegādātāju prasības. Joprojām uzņēmums meklē iespējas izmaksu un funkcionālo procesu optimizācijai, lai stabilizētu finanšu rādītājus. Tāpat plānots pabeigt pērn uzsākto noliktavas būvniecību, lai jau nākamajā pusgadā uz to pārceltu arī loģistikas un administrācijas funkcijas.