Latvijas Loto sasniedzis visaugstākos rezultātus savā darbības vēsturē

01.06.2016 09:18:00

2015. gadā uzlabojušies VAS Latvijas Loto finanšu rādītāji, redzams iesniegtajā gada pārskatā.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka uzņēmuma neto apgrozījums pērn sasniedza 24,686 milj.EUR, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bija mērojama ar 4,027 milj.EUR. Jānorāda, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pērn apgrozījums kāpa par 11,3%, bet tā peļņa pieauga par 12,7%. Aizvadītajā gadā uzņēmums sasniedza visaugstākos rezultātus savā darbības vēsturē. Latvijas Loto rentabilitātes rādītājs 2015. gadā pakāpās līdz 34,58, bet tā likviditāte bija 10,62. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja 99 darbiniekus un nodokļos nomaksāja 4,270 milj.EUR.

Pārskata gada beigās uzņēmuma organizēto izložu tirdzniecības tīkls aptvēra 743 tirdzniecības vietas visā Latvijas teritorijā. Latvijas Loto pērn pārgāja uz jaunu momentloterijas biļešu pārdošanas un laimestu izmaksas tehnoloģiju.Tāpat arī turpināts darbs pie skaitļu izložu un momentloteriju produktu portfeļa pilnveidošanas un modernizācijas, veiktas izmaiņas Viking Lotto izlozes formulā, īstenota skaitļu izlozes SuperBingo trīs TV izlozes ciparu skaita palielināšana līdz 4 ciparu kombinācijai, kā arī izstrādāta un ieviesta jauna momentloterija Karnevāls. Līdz ar informācijas tehnoloģiju attīstību, pērn Latvijas Loto turpināja darbu pie elektronisko pakalpojumu attīstības.

1992. gada jūlijā dibinātais Latvijas Loto ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.