82% no saražotās produkcijas Tonus Elast pērn realizējis ārvalstīs

04.08.2016 10:15:00

Aizvadītajā gadā SIA Tonus Elast apgrozījis 7,3 milj.EUR, kas, salīdzinot ar 2014.gadu, ir pieaugums par 6,06%, savukārt peļņas pieaugums veidojis 50,43%, tai gada laikā palielinoties līdz 1,73 milj.EUR. Kā norāda uzņēmuma vadība, apgrozījuma pieaugums galvenokārt saistīts ar realizācijas pieaugumu Latvijas un Eiropas Savienības klientiem, bet peļņas pieauguma pamatā ir pērn veiktās izmaksu optimizācijas rezultāts.

SIA Tonus Elast lielāko daļu jeb 82% savas produkcijas pagājušajā gadā eksportējis, tostarp 21% no minētā eksporta apjoma veidojusi preču realizācija Eiropas Savienības valstīs.

Plašsaziņas līdzekļos jau ziņots, ka šī gada maijā farmācijas kompānija AS Olainfarm par 14 milj.EUR iegādājusies SIA Tonus Elast. Kā skaidrojusi uzņēmuma kādreizējā līdzīpašniece, interese par SIA Tonus Elast iegādi bijusi gan no Krievijas, Polijas, Vācijas, gan no Latvijas, taču izvēle par labu AS Olainfarm skaidrojama ar vēlmi saglabāt un turpināt uzņēmuma izaugsmi Latvijā.

 

SIA Tonus Elast produktu portfelī ir vairāk nekā 100 dažādu produktu veidu, no kuriem pieprasītākie ir saites un kompresijas izstrādājumi.