SIA Hotel Amrita apgrozījums pērn samazinājies par 21,6%

05.09.2016 10:54:00

SIA Hotel Amrita pērn apgrozījusi 766,724 tūkst. EUR, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu apgrozījums ir samazinājies par 21,6%. Finanšu gads tiek noslēgts ar 24,169 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem pēc nodokļu nomaksas. Iepriekšējā pārskata gadā uzņēmuma peļņa sastādīja 185,020 tūkst. EUR. 

Uzņēmuma vadība skaidro, ka apgrozījuma kritums galvenokārt skaidrojams ar noslodzes rādītāju samazināšanos – pārskata gada sākumā beidzās attiecības ar līgumkompānijām, kas Liepājā realizēja apjomīgus investīciju projektus un pārskata gadā Liepājas pilsētā netika uzsākti citi būvniecības projekti, kas piesaista papildus klientus viesnīcai. Jāatzīmē arī tas, ka nestabilā politiskā un finanšu situācija ārvalstu tirgos atstāj sekas uz viesnīcas noslodzes rādītājiem – ir būtiski samazinājies sporta komandu skaits no NVS valstīm, kas iepriekš regulāri izmantoja viesnīcas izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus.

Nākotnē Hotel Amrita plāno veikt aktīvu darbu esošo klientu lojalitātes nodrošināšanai un jauno klientu piesaistei. 

Kopš 2014. gada decembra SIA Hotel Amrita kapitāldaļas pieder Zviedrijā reģistrētam uzņēmumam Ruthstrom Holding AB. Hotel Amrita reģistrēta 1995. gadā, Liepājā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,422 milj. EUR, pērn Hotel Amrita nodarbināja 35 cilvēkus un veica 216,42 tūkst. EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.