Izbeigts gaļas pārstrādes uzņēmuma Grāvendāle tiesiskās aizsardzības process

06.09.2016 11:08:00

Lursoft datu bāzē pieejamā informācija rāda, ka vakar reģistrētas ziņas par gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Grāvendāle tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu.

Uzņēmuma tiesiskās aizsardzības process tika ierosināts šī gada februārī un, jānorāda, ka pēdējos gados ražotāja apgrozījums piedzīvojis ievērojamu kritumu, savukārt zaudējumi 2014.gadā veidojuši pat 1,01 milj.EUR.

Lursoft esošie dati rāda, ka vēl 2012.gadā SIA Grāvendāle apgrozījusi 4,46 milj.EUR, esot pozitīvi noskaņoti 2013.gadā palielināt gaļas produkcijas ražošanu un realizāciju uz trešajām valstīm un Eiropas Savienību, kā arī koncentrēt savu darbību, lai nostiprinātu savas pozīcijas lielveikalu tīklos. Tiesa, jau nākamajā gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 26,5%, bet 2014.gadā sarucis līdz 2,57 milj.EUR. Kā iemeslu apgrozījuma kritumam un ievērojamajiem zaudējumiem SIA Grāvendāle vadība norāda Krievijas īstenoto embargo pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības, kā arī cūku mēra un putnu gripas epidēmijas, kas būtiski samazinājušas gaļas pārtikas produktu noietu tirgū.

 

SIA Grāvendāle reģistrēta 1991.gadā un pieder Innai Edidovičai un Grigorijam Burē.