AS Cēsu alus šodien atzīmē savu 25. dzimšanas dienu

27.09.2016 10:48:00

AS Cēsu alus šodien atzīmē savu 25. dzimšanas dienu kopš uzņēmuma reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā, informē Klientu Portfeļa Svētku monitorings.
Nodarbojoties ar alus, gāzēto bezalkoholisko dzērienu, kā arī sidru un alkoholisko kokteiļu ražošanu, uzņēmums savā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par vienu no vadošajiem dzērienu ražotājiem Latvijā.

2015. gadā uzņēmums ieguva vairākus atbildīgu biznesa pieeju un ilgtspēju apliecinošus apbalvojumus: Valsts ieņēmumu dienesta apbalvojumu – Lielākais nodokļu maksātājs reģionā un 2. lielākais pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē. Saņemts Latvijas Brīvo Arodbiedrību savienības apbalvojums par izcilu ieguldījumu sociālā dialoga veicināšanā 25 gadu periodā un apbalvojums kā "Labākā arodorganizācija Latvijā".

Savas pastāvēšanas laikā visaugstāko apgrozījuma rādītāju uzņēmums sasniedza 2013. gadā, kad tas apgrozīja 49,609 milj.EUR. 2015. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, Cēsu alus apgrozījums samazinājies un sastādīja 44,578 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmuma peļņa pērn palielinājās līdz 2,383 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pagājušajā gadā pakāpās līdz 7,75 procenta punktiem. Cēsu alus aizvadītajā gadā veica 20,932 milj.EUR lielus nodokļu maksājumus valsts kopbudžetā.

AS Cēsu alus, kas pērn nodarbināja 206 darbiniekus, ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.