VID piemērojis zeķu ražotājam Aurora Baltika jaunu nodrošinājumu

13.10.2016 10:17:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka vakar reģistrēts nodrošinājums trikotāžas zeķu ražotājam SIA Aurora Baltika. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka ar VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu piemērots aizliegums uzņēmumam reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt.

Jāpiebilst, ka ražotājam kopš aizvadītā gada oktobra jau ir spēkā viens VID reģistrēts nodrošinājums, kas paredz aizliegumu samazināt uzņēmuma pamatkapitālu 16006,84 EUR apmērā.

1999.gadā reģistrētā SIA Aurora Baltika aizvadītajā gadā nodokļos valsts budžetā samaksājusi 485,46 tūkst.EUR. Pagājušajā gadā uzņēmums apgrozījis 1,74 milj.EUR, kas ir par 41,41% mazāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 30,34 tūkst.EUR peļņu.

Pērn uzņēmums saražojis 4 275 tūkst. pāru zeķu un, kā norāda pats uzņēmums, pērn zeķu produkcijas ražošanas apjoms samazinājies par 64%, bet realizācijas apjoms sarucis par 31%. Galvenais realizācijas apjoma samazināšanās iemesls 2015.gadā bijis lielākā noieta tirgus – Krievijas – praktiska zaudēšana ieviesto sankciju un rubļa kursa svārstību dēļ. Līdztekus tam arī būtiski samazinājušies pārdošanas apjomi Vācijā, kur tika zaudētas piegādes veikalu tīklam Lidl, kuram pieder veikali 17 Eiropas valstīs un kuros līdz šim tika realizēta SIA Aurora Baltika produkcija. Jānorāda, ka pērn no uzņēmuma kopējā apgrozījuma Vācijas tirgus veidojis vien 16,18% iepretim 35,09% gadu iepriekš.

SIA Aurora Baltika lielākais kapitāldaļu turētājs ir SIA MONALD (71,68%), kuram patlaban pieder daļas arī tādos uzņēmumos kā SIA OT Stils, SIA Ogres Trikotāža D, SIA MONALD-METĀLS u.c.