Kādreizējam Z-Light samazinās pamatkapitālu

13.10.2016 11:47:00

Latvijas Vēstneša sludinājumu monitorings ziņo, ka izdevumā publicēts paziņojums SIA Light Guide Optics International (kādreizējais SIA Z-Light) kreditoriem.  Light Guide Optics International informē, ka 30.septembra dalībnieku sapulcē pieņemts lēmums samazināt uzņēmuma pamatkapitālu par 125 678 EUR, kā rezultātā pēc samazināšanas tas būs 5 096 644 EUR.

Kreditoru nodrošinājumus iespējams pieteikt viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas, sūtot tos rakstveidā uz Light Guide Optics International juridisko adresi.

Pirms divpadsmit gadiem reģistrētais optisko šķiedru, to izstrādājumu un metāla detaļu ražotājs Light Guide Optics International 2015.gadu noslēdzis ar ļoti labiem finanšu rādītājiem. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 7,6%, sasniedzot 9,57 milj.EUR, savukārt peļņa augusi par 31,2%, pieaugot līdz 2,9 milj.EUR. Kā norāda uzņēmuma vadība, izcilie rādītāji sasniegti, pateicoties jaunu tehnoloģiju apguvei ražošanā, kas devis iespēju ražot augstas komplicētības izstrādājumus par konkurētspējīgām cenām, kā arī piesaistīt jaunus klientus.

Lursoft statistiku dati liecina, ka pagājušajā gadā Light Guide Optics International pēc apgrozījuma bijis otrs lielākais uzņēmums Līvānu novadā. Pirmajā vietā ar 15,01 milj.EUR apgrozījumu ierindojies SIA ADUGS Production.