Gaļas pārstrādes uzņēmumam Grāvendāle ierosināta maksātnespēja

10.11.2016 09:13:00

Maksātnespējas process šonedēļ pasludināts gaļas pārstrādes uzņēmumam SIA Grāvendāle, ziņo Klientu Portfeļa monitorings. Par procesa administratoru iecelts Raivis Tauriņš.

Jānorāda, ka uzņēmumam šī gada sākumā bijis ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts septembra sākumā. Pieejamie dokumenti liecina, ka SIA Grāvendāle iesniegtais tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns nav bijis saskaņots nodrošināto kreditoru grupā ar Valsts ieņēmumu dienestu, Rīgas domi, Rundāles novada domi, kā arī ar AS Latvijas Pasta banka, kuras galveno prasījumu apmērs veidojis vairāk nekā 2/3 no nodrošināto kreditoru galveno prasījumu summas. Ņemot vērā kreditoru iebildumus, SIA Grāvendāle piedāvātais tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns ticis noraidīts un tiesiskās aizsardzības process izbeigts.

SIA Grāvendāle reģistrēta 1991.gadā un pieder Grigorijam Burē un Innai Edidovičai. Pēdējos gados uzņēmums piedzīvojis apgrozījuma kritumu, tam samazinoties no 4,46 milj.EUR 2012.gadā līdz 2,57 milj.EUR 2014.gadā, kad strādāts ar 1,01 milj.EUR zaudējumiem, kuru iemesls bijis Krievijas īstenotais embargo pārtikas produktu importam no ES, kā arī cūku mēra un putnu gripas epidēmijas, kas būtiski samazinājusi gaļas pārtikas produktu noietu tirgū. Šo iemeslu dēļ uzņēmumam būtiski samazinājies arī apgrozījums un ieņēmumi no realizācijas.