Latvenergo padomes sastāvā reģistrētas būtiskas izmaiņas

20.12.2016 16:12:00

Uzņēmumā AS “Latvenergo” šodien reģistrētas vairākas izmaiņas – ievēlēta jauna uzņēmuma padome, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

AS “Latvenergo” padomes priekšsēdētāja amatu turpmāk ieņems Andris Liepiņš, savukārt padomi pārstāvēs Mārtiņš Bičevskis, Andris Ozoliņš, Anda Baiba Rubesa un Slovākijas pilsonis Martin Sedlacky.

Izmaiņas uzņēmumā reģistrētas arī vakar, kad mainīts uzņēmuma pamatkapitāls. Tas palielināts par 183,89 tūkstošiem eiro un uz šo brīdi reģistrēts un apmaksāts 1,28 miljardu eiro apmērā.

AS “Latvenergo” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā pēc apgrozījuma. Šogad tas ierindojies 4. vietā Dienas Biznesa un Lursoft kopīgi veidotajā lielāko uzņēmumu TOP500 sarakstā, apgrozot 521,15 miljonus eiro un paliekot aiz tādiem uzņēmumiem kā “Uralchem Trading” SIA, “Rimi Latvia” SIA un “Maxima Latvia” SIA.

AS “Latvenergo” 2015. gadā peļņa palielinājusies gandrīz 3 reizes – no 34,97 miljoniem eiro uz 94,53 miljoniem eiro, kas ļauj uzņēmumam ierindoties Latvijas pelnošāko uzņēmumu topa 2. vietā uzreiz aiz “Swedbank” AS.

AS “Latvenergo” ir arī viens no lielākajiem darba devējiem Latvijā-  2015. gadā uzņēmumā strādāja 1464 darbinieki.

AS "Latvenergo" šā gada novembrī saņēmis arī Latvijas darba devēju konfederācijas balvu nominācijā “Labākais prakses devējs 2016”, jo uzņēmums izveidojis labas tradīcijas sadarbībai ar praktikantiem.