Vērienīgas izmaiņas fiksētas Pasažieru vilciena amatpersonās

17.01.2017 13:38:00

Vakar, 2017. gada 16. janvārī, fiksētas izmaiņas AS “Pasažieru vilciens” amatpersonās. Mainījusies visa uzņēmuma padome, kā arī valdē iecelta Inga Vagele, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Lursoft datubāzēs pieejamā informācija liecina, ka AS “Pasažieru vilciens” padomi turpmāk pārstāvēs padomes locekles Lita Kalniņa un Inta Liepa, bet padomes priekšsēdētāja amatu pildīs 1972. gadā dzimušais Sandis Šteins.

AS “Pasažieru vilciens” dibināts 2001. gadā un kā savu juridisko adresi norādījis Turgeņeva ielu 14 Rīgā.

Pasažieru vilciens ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Latvijā pēc apgrozījuma un darbinieku skaita. Dienas biznesa un Lursoft veidotā TOP500 lielāko uzņēmumu sarakstā AS “Pasažieru vilciens” atrodas 97. vietā ar 63,28 miljonu eiro lielu apgrozījumu.Savukārt lielāko darba devēju topā uzņēmums atrodas 27.vietā -  2015.gadā uzņēmumā  strādājuši  1047 darbinieki.

Pasažieru vilciens 2015. gadu noslēdza ar 556,04 tūkstošu eiro lielu peļņu.

AS “Pasažieru vilciens” vadības ziņojumā teikts, ka, lai nodrošinātu pasažieru plūsmas pieaugumu un optimizētu Pasažieru vilciena darbu, tiks turpinātas vairākas aktivitātes, kā piemēram, ritošā sastāva atjaunošana, lai būtiski uzlabotu pārvadājumu kvalitāti un palielinātu uzņēmuma konkurētspēju. Rīgā un Pierīgā plānots ieviest jaunu vilcienu kustības grafiku, kas maksimumstundās ir iespējami pietuvināts vienāda intervāla grafikam, palielinot pārvadājumu apjomus tieši noslogotajās stundās. Tāpat arī vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums plāno ieviest jaunu biļešu tirdzniecības un uzskaites sistēmu, kā arī ieviest jaunas lojalitātes programmas un rosināt piešķirt atlaides dažādiem sociālajiem slāņiem – skolēniem, studentiem, pensionāriem.