Pārvēlē SIA “ITERA Latvija” padomi, maina padomes priekšsēdētāju

20.02.2017 18:31:00

SIA “ITERA Latvija” akcionāri šī gada 20.februārī pārvēlējuši visus piecus līdzšinējos uzņēmuma padomes locekļus uz vēl vienu pilnvaru termiņu un iecēluši jaunu padomes priekšsēdētāju, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Par jauno SIA “ITERA Latvija” padomes priekšsēdētāju ievēlēts Beļģijas pilsonis Casimiro Didje, savukārt iepriekšējais padomes priekšsēdētājs Krievijas pilsonis Aleksandrs Popovs turpmāk būs padomes loceklis.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu saglabājis Pēteris Ločmelis. Bez viņa padomē vēl darbojas Krievijas pilsone Vlada Rusakova un Jurijs Savickis.

SIA “ITERA Latvija” padomi ievēl uz laiku līdz trim gadiem.

SIA “ITERA Latvija” dalībnieki ir Kiprā reģistrētā kompānija "Davonte Holding Limited" ar 66% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt atlikušie 34% pieder Dānijā reģistrētam uzņēmumam "Inter Energia Holding ApS", liecina "Lursoft" izziņa.

Kompānija nodarbojas ar dabasgāzes piegāžu organizēšanu Latvijas un Igaunijas dabasgāzes patērētājiem. SIA “ITERA Latvija” 2015.gadā neveica dabasgāzes piegādes, jo ziemas apkures sezonā bija neparasti silti laika apstākļi un kopumā samazinājās dabasgāzes patēriņš Latvijā un Igaunijā. Attiecīgi uzņēmuma apgrozījums bija 0. Taču neskatoties uz to, uzņēmuma finansiālā situācija ir stabila, sacīts tā 2015.gada pārskatā. Pateicoties ieņēmumiem no vērtspapīriem un aizdevumiem, uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 5,418 miljoni eiro.