Vairumtirgotāja AS “Premia FFL” apgrozījums pērn samazinās par 28%

07.03.2017 10:29:00

Vairumtirgotāja AS “Premia FFL” apgrozījums 2016.gadā samazinājās par 28,4% un bija 9,771 miljoni eiro, taču neskatoties uz to uzņēmumam izdevies palielināt peļņu par 61% - līdz 120 tūkstošiem eiro, liecina uzņēmuma jaunākais gada pārskats.

Uzņēmums pamatienākumus gūst no saldēto produktu vairumtirdzniecības, vēl aptuveni 4% apgrozījuma veido ienākumi no saldēto produktu vairumtrdzniecības radniecīgiem uzņēmumiem, savukārt nepilni 2% no loģistikas pakalpojumiem un saldētavu nomas.

95% no tirgotās produkcijas AS “Premia FFL” realizē Latvijā, bet atlikušo produkciju tā realizē Igaunijā un Lietuvā.

2016.gadā uzņēmums koncentrējās uz biznesa efektivitātes paaugstināšanu, ko arī izdevies sasniegt un ko apliecina peļņas pieaugums. Pērn AS “Premia FFL” attīstīja un paplašināja klientu bāzu, vienlaicīgi optimizējot klientiem piedāvāto produktu klāstu. Tāpat uzņēmums turpināja veikt investīcija, nomainot nolietotos pamatlīdzekļus pret jauniem.

Nākotnē uzņēmums plāno uzlabot konkurences pozīciju visu galveno produktu tirgos, kā arī uzlabot pārdošanas rādītājus pateicoties kompānijas iekļaušanai "Food Union Holding" grupā. Uzņēmums arī iecerējis turpināt darbu pie pārvaldes modeļa uzlabošanas.

AS “Premia FFL” dibināta 2000.gadā un uzņēmuma vienīgais akcionārs ir Igaunijas uzņēmums AS “Premia Tallinna Kulmhohe”, savukārt koncerna galvenais akcionārs ir Kiprā reģistrētā “Food Union Holding”.