“Hansab” pērn palielina apgrozījumu, bet strādā ar zaudējumiem

20.03.2017 13:51:00

Drošības un biznesa optimizācijas iekārtu un programmatūras tirgotājs SIA “Hansab” 2016.gadā palielināja apgrozījumu par 8,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata gadu, sasniedzot 4,47 miljonus eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem - tie pērn bija 36,4 tūkstoši eiro, kas ir par 2,2 tūkstošiem eiro vairāk nekā 2015.gadā, liecina uzņēmuma 2016.gada pārskats.

Lai arī uzņēmuma apgrozījums pieaudzis, tas nav sasniedzis plānoto līmeni. SIA “Hansab” pērn piedzīvojis ievērojamu pārdošanas pieaugumu POS terminālu, piekļuves kontroles un automatizācijas produktu grupās, taču bija vērojams kritums kodu kalkulatoru un bankomātu pārdošanā, kas ietekmēja budžeta izpildi.

60% no SIA “Hansab” apgrozījuma veido finanšu sektora klienti, kam seko mazumtirdzniecības sektors (15%) un transporta sektors (12%). 2016.gadā uzņēmums nodarbināja 49 darbiniekus.

Šogad uzņēmums iecerējis attīstīt vairākus jaunu novirzienu produktus, piemēram, elektromobiļu uzlādes stacijas, numuru atpazīšanas video novērošanas risinājumus un paku terminālus. Lielāko izaugsmi tas paredz mazumtirdziecības un transporta sektoros.

SIA “Hansab” produktu klāstā ietilpst seifi, banknošu un monētu apstrādes un kontroles iekārtas, klientu plūsmas vadības iekārtas, bankomāti, POS termināli, paku termināli un citi risinājumi.

"Lursoft" izziņa liecina, ka SIA “Hansab” reģistrēts 1993.gadā. Tā pamatkapitāls ir 551 tūkstotis eiro un vienīgais īpašnieks - Igaunijas kompānija “Osauhing Hansab Group”.