“Vīna studija” ieķīlājusi visu mantu un savu preču zīmi

15.05.2017 15:57:00

Alkoholisko dzērienu mazumtirgotājs un vairāku vīna bāru īpašnieks SIA “Vīna studija” ieķīlājis visu tam piederošo mantu un preču zīmi “vīnastudija” par labu AS “Citadele banka”, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Uzņēmums 12.maijā reģistrējis divas komercķīlas. Saskaņā ar vienu, ieķīlāta SIA “Vīna studija” piederošā preču zīme, savukārt ar otru - ieķīlāta uzņēmuma manta. Abas ķīlas nodrošina prasījumus 525 tūkstošu eiro apjomā.

“Lursoft” informācija liecina, ka šīs ir pirmās SIA “Vīna studija” reģistrētās komercķīlas.

SIA “Vīna studija” apvieno sevī vīna veikala, vīna bāra un vīna skolas konceptu Latvijā. Pagājušajā gadā uzņēmuma bija piecas vīna tirdzniecības vietas, no kurām četras bija Rīgā un viena - Liepājā.

2016.gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 1% un bija 3,066 miljoni eiro, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas pieauga gandrīz divas reizes un bija 118 tūkstoši eiro.

SIA “Vīna studija” pērn nodarbināja 62 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā nomaksāja 434 tūkstošus eiro, kas bija par 13% vairāk nekā 2015.gadā.

2017.gadā SIA “Vīna studija” plāno turpināt līdzšinējo darbību, saglabājot tirdzniecības apjomus un ienesīgumu stiprinot savu zīmolu tirgū.

Sīkākai uzziņai uzņēmuma gada pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “Vīna studija” pamatkapitāls ir 14 224 eiro un to 2007.gada decembrī dibināja industriālais koncerns AS “UPB”. Šī gada janvārī par uzņēmuma vienīgo īpašnieku kļuvis SIA “Piazza Italiana”, kuras lielākais īpašnieks ar 99% kapitāldaļu ir Kiprā reģistrētā kompānija “Nolefe Enterprises Limited”, kam Rīgā pieder vairākas viesnīcas.