Krievijas uzņēmēja Igora Makarova “Areti International Group” kļūst par vienīgo “Latvijas Propāna gāze” īpašnieku

26.05.2017 15:05:00

Par sašķidrinātās naftas gāzes tirgotāja SIA "Latvijas Propāna gāze" vienīgo īpašnieku kļuvis Kiprā reģistrēts uzņēmums “Areti International Group Limited”, kura īpašnieks ir Krievijas uzņēmējs Igors Makarovs, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

“Areti International Group Limited” kļuva par SIA “Latvijas Propāna gāze” līdzīpašnieku šī gada aprīlī, iegādājoties 25% uzņēmuma kapitāldaļu no Šveicē reģistrētā uzņēmuma “Massonyx Holding Ltd.”.

Tagad “Areti International Group Limited” kļuvusi par vienīgo, 100% SIA “Latvijas Propāna gāze” kapitāldaļu īpašnieci, atpērkot Kiprā reģistrēta kompānijai “Semental Holdings Limited” piederošos 75% kapitāldaļu.

Izmaiņas SIA “Latvijas Propāna gāze” īpašniekos reģistrētas Uzņēmumu reģistrā ceturtdien, 25.maijā.

Krievijas uzņēmējs Igors Makarovs 1992.gadā nodibināja gāzes kompāniju “Itera”, kura attīstījās par starptautisku enerģētikas uzņēmumu grupu un savulaik bija gāzes importētāja SIA “Itera Latvija” līdzīpašniece.

Pēc tam, kad “Iteras” naftas un gāzes bizness 2013.gadā tika pārdots Krievijas valstij piederošajai gāzes kompānijai “Rosneft”, otrai grupas daļai - “Itera International Group of Companies” nolemts mainīt zīmolu. Tagad tā kļuvusi par “Areti International Group”. Jāatzīmē, ka vārdu "Areti" lasot no otra gala, iegūst "Itera".

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Latvijas Propāna gāze” reģistrēta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 7 142 815 eiro.

2016.gadā kompānijas apgrozījums bija 56,505 miljoni eiro un tās tīrā peļņa bija 906 tūkstoši eiro. Tā nodarbināja 493 darbiniekus un valsts budžetā nodokļos nomaksāja 14,04 miljonus eiro.