Mārim Sprūdam pastarpināti piederošajām SIA “MS” kapitāla daļām piemēro arestu

20.06.2017 09:14:00

Maksātnespējas administratoram Mārim Sprūdam netieši piederošajām SIA “MS” kapitāla daļām pirmdien, 19.jūnijā, reģistrēts nodrošinājums - piemērots arests, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

“Lursoft” izziņa liecina, ka arests AS “MAX Group” piederošai mantai - 10 SIA “MS” kapitāldaļām pirmdien piemērots saskaņā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 13.jūnija lēmumu.

Latvijas Republikas Prokuratūra pagājušajā nedēļā paziņoja, ka kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem SIA “Dzimtā sēta” un SIA “Peltes īpašumi” maksātnespējas procesos par aizdomās turētajiem atzītas sešas personas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizdomās turētājiem ir no amata atstādinātais maksātnespējas administrators Māris Sprūds.

SIA “MS” dibināta 2001.gadā un tā nodarbojas ar juridisko pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīgā, Antonijas iela 7, kur reģistrēta ar maksātnespējas administratora Māra Sprūda prakse. SIA “MS” 2016.gadā strādājusi ar apgrozījumu 476 tūkstošu eiro apjomā un tās peļņa pēc nodokļiem bija 207 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Māris Sprūds.

Saskaņā ar “Lursoft” izziņu, SIA “MS” 100% kapitāldaļu īpašnieks ir AS “MAX Group”. Akciju sabiedrībām nav jāsniedz akcionāru saraksts. Taču gan AS “MAX Group” 2017.gada 27.aprīļa lēmumā par uzņēmuma gada pārskata apstiprināšanu, gan Valsts ieņēmumu dienesta iesniegtajā valsts amatpersonas deklarācijā administrators Māris Sprūds apliecina, ka ir vienīgais AS “MAX Group” dalībnieks.

2003.gadā dibinātā AS “MAX Group” arī sniedz juridiskos pakalpojumus un tās juridiskā adrese ir Rīgā, Antonijas ielā 7.

AS “MAX Group” 2016.gada pārskatā norādīts, ka tās pamatdarbība ir holdinga kompānijas darbība. Bez SIA “MS”, AS “MAX Group” ir vienīgais īpašnieks vēl diviem uzņēmumiem - SIA “Projekts B10” un AS “Max Property”. Šiem diviem uzņēmumiem šobrīd nav reģistrētu nodrošinājumu.

AS “MAX Group” 2016.gadā strādājis ar apgrozījumu 558 tūkstošu eiro apjomā un tā peļņa pēc nodokļiem bija gandrīz 530 tūkstoši eiro.

Māris Sprūds ir AS “MAX Group” valdes priekšsēdētājs, vienīgais uzņēmuma valdes loceklis. Uzņēmuma padomē darbojas viņa ģimenes locekļi, kuri norādīti amatpersonas deklarācijā - padomes priekšsēdētājs ir Māra Sprūda tēvs Valdis Sprūds, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir viņa brālis Kristaps Sprūds, kā arī padomes locekle ir viņa māsa Elīna Sprūde-Nesenberga.

“Lursoft” izziņa liecina, ka Sprūds šobrīd ir amatpersona septiņos un dalībnieks divos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

Māris Sprūds ir valdes priekšsēdētājs jau pieminētajā AS “MAX Group", valdes loceklis SIA “MS”, SIA “Grāmatvedības standarts”, AS “Max Property” un AS “Projekts B10”. Viņš ir arī administrators uzņēmumos SIA “Forburga” un SIA “Dzimtā Sēta”.  Viņam pieder 100% daļu AS “MAX Group”, kā arī viņš ir vienīgais īpašnieks SIA “Grāmatvedības standarts”.

Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā Māra Sprūda amatpersonas deklarācija liecina, ka viņa ienākumi pagājušajā gadā bija 833,4 tūkstoši eiro. Viņš norāda, ka no sertificēta administratora pienākumu veikšanas viņš pērn guva 2,9% no kopējiem ienākumiem, bet ienākumi no juridisko pakalpojumu sniegšanas, kas nav saistīti ar maksātnespējas pienākumu veikšanu, veidoja 97,1%.

Sprūds uzkrājis bezskaidrā naudā 502 tūkstošus eiro un skaidrā naudā - 310 tūkstošus eiro. Sprūdam nav parādsaistību, bet viņš aizdevis kopumā 308 tūkstošus eiro.