Būvkompānijai “Skonto Būve” reģistrē jaunu nodrošinājumu

20.06.2017 10:29:00

Būvkompānijai SIA “Skonto Būve” un ar to saistītajai pilnsabiedrībai “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” pirmdien, 19.jūnijā, reģistrēts jauns nodrošinājums - aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Minētais nodrošinājums reģistrēts, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādnieku datu bāze neuzrāda, ka SIA “Skonto Būve” vai pilnsabiedrībai “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” šī gada 7.jūnijā būtu nodokļu parāds, kas pārsniedz 150 eiro. 

“Lursoft” informācija liecina, ka SIA “Skonto Būve” ir aktuālas četras komercķīlas, savukārt pilnsabiedrības “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” iepriekš sniegtās komercķīlas dzēstas un tai nav nevienas aktuālas komercķīlas.

SIA “Skonto Būve” ir viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā. Tas dibināts 1995.gadā un tā pamatkapitāls ir 4 270 393 eiro. Uzņēmuma lielākais dalībnieks ar 95% kapitāldaļu ir SIA “Grif 1”, kura pastarpinātas īpašnieks ir Guntis Rāvis, savukārt 5% kapitāldaļu pieder SIA “M investīciju fonds”.

Pagājušajā finanšu gadā, kas sākās 2015.gada 1.novembrī un noslēdzās 2016.gada 31.oktobrī, SIA “Skonto Būve” gan apgrozījums, gan peļņa saruka aptuveni četras reizes, salīdzinot ar gadu iepriekš. Uzņēmuma ieņēmumi bija 31,149 miljoniem eiro un peļņa bija 1,479 miljoni eiro.

Pilnsabiedrība “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” tika izveidota 2008.gadā, lai uzbūvētu Latvijas Nacionālo bibliotēku. Pilnsabiedrības biedri ir būvniecības uzņēmums AS “RBSSKALS”, SIA “RE & RE” un SIA “Skonto Būve”.