“EUGESTA un Partneri” grupas peļņa pēc samazinās uz pusi

28.06.2017 09:46:00

Plaša patēriņa preču izplatītājs SIA “EUGESTA un Partneri” pagājušajā gadā strādājis ar konsolidēto apgrozījumu 64,955 miljonu eiro apjomā, kas bija par 2% vairāk nekā 2015.gadā, taču grupas peļņa pēc nodokļiem samazinājusies uz pusi un bija 1,187 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

Lai gan 2016.gads uzņēmumam sākās veiksmīgi un ieņēmumi un peļņa pirmajā ceturksnī atbilda plānotajam, otrajā ceturksnī uzņēmums strādāja ar zaudējumiem, jo nācās tirgot preces par būtiski zemākām cenām un piedāvāt agresīvākas akcijas, cīnoties par tirgus daļām ar konkurentiem.

Gada otrajā pusē situācija stabilizējās un rezultātā 2016.gadā SIA “EUGESTA un Partneri” sasniedza jaunu ieņēmumu rekordu. Svārstīgā situācija gada sākumā gan samazināja uzņēmuma peļņu.

Lielāko daļu no SIA “EUGESTA un Partneri” grupas, kurā ietilpst izplatītāja meitas uzņēmums Latvijā AS “SATIKSME loģistika”, apgrozījuma veido ieņēmumi no preču pārdošanas. Tie pērn bija 63,084 miljonu eiro apjomā. Ieņēmumi no pakalpojumu sniegšanas bija 6,985 miljoni eiro. Uzņēmums piešķīris bonusus un atlaides 5,114 miljonu eiro apjomā, par šo summu kopējie ieņēmumi samazinājušies.

Uzņēmums Latvijā pārdevis preces un sniedzis pakalpojumus 61,841 miljona eiro vērtībā, bet Eiropas Savienības valstīs pārdota produkcija 3,066 miljonu eiro apjomā.

Pagājušajā gadā uzņēmums ieviesa jaunas uzņēmuma vadības un grāmatvedības sistēmas, kā arī investēja autoparka atjaunošanā.

2017.gadā SIA “EUGESTA un Partneri” grupa plāno, ka tās apgrozījums augs par 4% līdz 5%, sasniedzot aptuveni 68 miljonus eiro. Kompānija arī cer, ka izdosies pacelt peļņas rādītājus 2% līdz 2,5% apjomā no ieņēmumiem.

Sīkākai uzziņai SIA “EUGESTA un Partneri” 2016.gada finanšu pārskats pieejams “Lursoft”.

SIA “EUGESTA un Partneri” dibināta 1996.gadā un tā nodarbojas ar ātrās aprites patēriņa preču (FCMG, fast moving consumer goods) vairumtirdzniecību, mārketinga, loģistikas un merčendaizinga pakalpojumu sniegšanu vietējiem un ārvalstu uzņēmumiem.

Koncerna mātes uzņēmuma SIA “EUGESTA un Partneri” pamatkapitāls ir 142 280 eiro un tā lielākais īpašnieks ar 90% kapitāldaļu ir Lietuvas kompānija “KS Investicija”, bet 10% kapitāldaļu īpašnieks ir Andris Pimanovs.