“Sanitex” reģistrē jaunu komercķīlu

26.07.2017 10:57:00

Distribūcijas un vairumtirdzniecības uzņēmums SIA “Sanitex” reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 29,9 miljoni eiro, ziņo Klientu portfeļa monitorings.

“Sanitex” par labu Dānijā reģistrētajai “Danske Bank” ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. SIA “Sanitex” ir komercķīlas devējs, bet parādnieks ir SIA “Sanitex” māsas uzņēmums “SIA Baltic Logistic Solutions”; abu uzņēmumu īpašnieks ir Lietuvas kompānija “Sanitex UAB”.

Komercķīla nodrošina SIA “Sanitex” saistības, kas izriet no bankas un uzņēmuma noslēgtā līguma par kredītlīniju un garantiju līniju apgrozāmo līdzekļu finansēšanai 23 miljonu eiro apjomā.

“Lursoft” izziņa liecina, ka SIA “Sanitex” šobrīd ir divas aktuālas komercķīlas.

SIA “Sanitex” dibināta 1993.gadā un tās pamatdarbība ir saimniecības un pārtikas preču vairumtirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 790 299 eiro un tas ietilpst “Sanitex” grupā, kas ir lielākā vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas kompānija Lietuvā un Latvijā, kā arī darbojas Igaunijā un Polijā.

Pagājušajā gadā SIA “Sanitex” strādāja ar apgrozījumu 264,856 miljoni eiro, kas bija par 4,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa pēc nodokļiem samazinājusies uz pusi un bija 647 tūkstoši eiro.

SIA “Sanitex” 2016.gadā nodokļos valsts budžetā samaksājis 16,176 miljonus eiro, kas bija par 1% mazāk nekā 2015.gadā samaksātie nodokļi.